rascol_charcutiers.png

Rodina RASCOL

UZENÁŘI

francouzští výrobci z Okcitánie

Společnost Rascol: šunka nejvyšší kvality již po tři generace

Společnost na zpracování masa Philippe Rascol je čistě rodinný podnik a hodlá jím zůstat. Už tři generace vyrábí šunky a stále vylepšuje své recepty a procesy.

„Know-how zůstává tradicí předávanou z otce na syna a my ji hodláme zachovat,“ okamžitě prohlašuje Philippe Rascol. Naše recepty zůstávají rodinným tajemstvím.

Philippe převzal podnik od Marcela, který předtím následoval Emila. Rodinný podnik sídlí v osadě Lacaunais Les Vidals. Sandrine, manželka a Pierre s bratrem jsou zapojeni do společné práce ... která byla oceněna první cenou na letošní národní soutěži o nejlepší sušenou šunku uznanou federací uzenářského průmyslu ve Francii (FICT).

"Byli jsme kandidáty osmkrát a třikrát jsme byli mezi třemi nejlepšími, ale tentokrát jsme konečně získlali národní cenou, raduje se Philippe." První cenu za sušenou šunku z Lacaune... Osobní spokojenost, úspěch v rodině, uznání provedené práce ... ale i celkové uznání práce všech námezdních pracovníků kteří po dobu osmi let usilovali o získání AOC “.

50 ŠUNEK TÝDNĚ

Společnost Rascol nenabízí přímý prodej; pečlivě si vybírá své obchodní partnery: „Potraviny, řeznictví a uzeniny v oblasti Tarn, Hérault a Paříži“, upřesňuje obchodní ředitel.

Ten vybírá stejně přísně i své suroviny, prasata: „25/30 prasat týdně, pocházejících z Tarnu nebo Aveyronu. Měly by mít standardní hmotnost asi 110 kilogramů masa s určitou tloušťkou slaniny. Víme přesně, co tato zvířata jedí ... zejména zrno ze stejné oblasti. "

Společnost vyrábí přibližně 50 sušených šunek týdně, tj. 2 000 až 3 000 šunek ročně.

Sortiment doplňují suché klobásy, párky a částečně i vařené produkty (klobása, fricandeaux, paštiky).

Bez ohledu na druh produktu, filosofie zůstává stejná: kvalita má vždy přednost před kvantitou.